سوله سبک خرپایی
سوله سبک خرپایی چیست؟ امروزه استفاده از انواع سوله های خرپایی به نسبت سوله های یو بی ام و تیر ورقی به دلیل داشتن مزایای زیاد و نیز رفع نقص این سوله ها، بیشتر مورد استقبال صاحبان مشاغل و و صنعتگران قرار گرفته است. در این میان نوعی از سوله های خرپایی با نام سوله سبک خرپایی در حال تولید می باشد که با کیفیت و قابلیت هایی به مراتب بیشتر از سوله های خرپایی معمولی در حال عرضه می باشد.
ممکن است این سوال برای شما کاربر گرامی به وجود بیاید که سوله سبک چیست؟
در جایگاه پاسخ دادن به این سوال شما باید عرض شود که سوله سبک خرپایی نوعی سوله می باشد که از قوطی پروفیل در ساخت آن استفاده شده و به دلیل هندسه ی خاصی که دارد و نیز خرپایی بودن اجزاء، میزان استفاده و کاربرد فولاد برای ساخت اسکلت آن کاهش یافته و به همین دلیل وزن این سازه به طور موثری کاهش یافته است. و همین مساله سبکی وزن و قابلیت تحمل نشست های نسبی باعث شده که فوندانسیونی که برای تامین پایداری این نوع سوله مورد استفاده قرار می گیرد، مقرون به صرفه ی اقتصادی باشد.
کاربری سوله سبک خرپایی
از سوله های سبک خرپای می توان برای کاربری های آشیانه های هواپیما، اسکان اضطراری، پارکینگ ها، شلترهای متحرک، انواع انبار، ساخت سالن سردخانه ، ساختمان های صنعتی، کمپ های نظامی، کارگاه های ساختمانی، کشتی سازی و حمل و نقل دریایی، استخرها، تعمیرگاه های ماشین آلات سبک و سنگین، ساخت سوله ورزشی، سالن های نمایشگاهی سالن گاوداری ، سوله مرغداری و غیره بهره برداری کرد.
سوله سبک خرپایی به دلیل مهندسی شدن هرچه بیشتر هندسه سازه میتواند وزن های بیشتری را با فولاد کمتر حفظ کند برای همین از این شیوه میتوان در سالن هایی که بیشتر از یک طبقه دارند نیز استفاده نمود، مثل ساخت تالار پدیرایی و حتی پارکینگ های طبقاتی. یکی از دیگر مزایای ساخت سوله سبک خرپایی، ایجاد دهانه های بسیار عرض، بدون ستون میانی میباشد، از همین رو ساخت آشیانه هواپیما با دهانه های بسیار عریض و بدون ستون میانی فقط با این روش امکانپذیر است. کمی اگر بیشتر ببینیم و تحقیق کنیم این نکته را خواهیم فهمید که سقف تمام استادیوم های ورزشی را با همین روش خرپایی ساخته اند و غیر از این روش تا به امروز استفاده ار هیچ روش دیگری امکانپذیر نمی باشد زیرا هیچ سازه ای مقاومت و استحکام و استقامت سازه های خرپایی را ندارد

سازه سبک خرپایی
اگر به تصویر بالا نگاه کنید این نکته را خواهید دید که این سازه استادیوم با پوشش کامل ، از روش سازه خرپایی استفاده کرده است.

آشیانه هواپیما
در تصویر بالا نیز شاهد یک سوله آشیانه هواپیما با دهانه بسیار عریض و بدون ستون میانی هستید که فقط ساختن یک همچین سوله ای فقط با سوله سبک خرپایی ممکن میشود.
مزایای این نوع سوله
از مزایای سوله سبک خرپایی می توان به:
- امکان جا به جایی این سازه به دفعات و به راحتی< زیرا این سازه ها به صورت پیچ مهره مونتاژ میشوند و به راحتی هم دمونتاژ میشوند.
- ، صرفه ی اقتصادی زیاد خصوصا نسبت به سوله های تیر ورقی. زیرا برای رسیدن به استاندارد کامل در سوله سبک خرپایی از فولاد کمتری نسبت به سایر روش ها استفاده میشود و همانطور که در مطالب بالا هم اشاره شد وزن در این سوله ها با بهره بردن از مهندسان چیره دست و نرم افزارهای بروز دنیا به طور کاملا بهینه در تمام نقاط سوله به صورت یکسان و کاملا مهندسی شده تقسیم میشود که این مهم باعث وزن کمتر و قیمت پایینتر میشود.
- امکان نصب سریع و آسان
- قیمت بارگیری کمتر سوله سبم خرپایی نسبت به سایر روشها
- امکان ایجاد دهانه های عریض بدون ستون میانی و قدرت و استحکام مناسب برای به کارگیری جرثقیل های سقفی با تناژ بالا
- صدور دفترچه محاسبات و اخذ تاییدیه از سازمان نظام مهندسی برای تمام کاربری ها
- صدور مجوز بهداشت ( به عنوان مثال سوله یوبی ام نمی تواند مجوز بهداشت را برای کاربری های دارویی ، بیمارستانی و صنایع غذایی را اخذ کند )
- تهویه مناسب تر برای انواع کاربری با توجه به قوسی بودن سقف سوله سبک خرپایی ( تهویه مناسب برای خیلی از مشاغل از جمله مرغداری ها دامداری ها و… بسیار موثر است )
- امکان طراحی های متفاوت نسبت به انواع کاربری
- استقامت و استحکام بسیار بالا
- و …. اشاره نمود.
استقامت سوله سبک
متاسفانه به دلیل اینکه در ایران هنوز اکثریت سوله سازی ها با روش مرسوم و سنتی تیرورقی کار میکنند و دانش فنی لازم را برای ساخت سوله سبک خرپایی ندارند ، شاهد آن هستیم که در بعضی از موارد در مورد استقامت و محکمی سازه های خرپایی مشتریان را گمراه میکنند و با این بهانه مشتری را به سمت روش های قدیمی و منسوخ شده سوق میدهند.
حال با کمی تامل میتوان از این موضوع پرده برداشت و استقامت و استحکام سوله سبک را ثابت کرد.
در درجه اول هر سازه ای برای اینکه بتواند مجوز سازمان نظام مهندسی را اخذ کند باید طبق آخرین آیین نامه های مقررات ملی ساختمان طراحی و ساخته شود. حال اگر هر سازه ای از سازمان نظام مهندسی مجوز های لازم را اخذ کند ، یعنی آن سازه استاندارد میباشد و استقامت و پایداری کافی را دارد و همانطور که قبلا هم به آن اشاره شد ساخت سازه سبک خرپایی با دفترچه محاسبات و تاییدیه های سازمان مربوطه میباشد.
نکته بعدی اینکه این سازه ها به قدری قدرتمند هستند که برای ساخت استادیوم ها و آشیانه های هواپیما از آن بهره میگیرند.
یکی دیگر از استفاده خرپا، ساخت تاور کرین ها هستند:

استحکام خرپا
در تصویر بالا یک تاور کرین را میبینید. تمامی این جرثقیلها فقط با روش خرپایی ساخته میشوند، آیا تا کنون دیده اید که تاور کرین با مقطع ورق باشد؟ این نشان از قدرت این سازه ها دارد.
حال اگر هنوز قانع نشده اید شما را دعوت میکنیم که برای دیدن ویديوی قدرت و استقامت سوله سبک خرپایی رو کلمه انواع سوله کلیک فرمایید.
همچنین برای دیدن قیمت هر متر مربع سوله بر روی قیمت سوله کلیک فرمایید.
مرسی خیلی عالی بود و واقعا ویدئوی بسیار عالی گذاشته بودید